Enkele trekpleisters

Villany Wijngebied

Het beste wijngebied van Hongarije (+/- 1,5h rijden).
De wijnroute in het historische wijngebeid Villany-Siklos is 30 km lang, verbindt 2000 hectare wijngaard en loopt door 8 wijndorpjes. U kunt er ook heerlijke wijnen proeven.

ORFU

Het meer van Orfu is idyllisch gelegen in het dal van het Mecsek-gebergte en leent zich voor varen en zwemmen , maar ook voor het vissen.
Langs het meer en in de omliggende bossen zijn verschillende wandel-,fiets- en paardrijmogelijkheden

PÉCS

Geheimzinnige grafkelders uit de Romeinse tijd, overkoepelde Turkse gebedshuizen, slanke minaretten, fraai Zsolnay-keramiek, decoratieve schilderwerken van Vasarely, vroeg in het voorjaar bloeiende amandelbomen; De Europese cultuurhoofdstad 2010 is zeker een bezoek waard.
MECSEXTREM PARK (voor jonge en oudere kinderen)
2 km van Pecs ligt een pretpark in de bergen met o.a. een achtbaan, klimmuur, binnen- en buitenspeeltuin, glijbaan, quadrijden, …
www.mecsextrem.hu

BOEDAPEST

Boedapest, de hoofdstad van Hongarije. Het ligt aan weerszijden van de Donau en is een samensmelting van Boeda aan de ene oever en Pest aan de andere. Het is een stad van tradities. De beroemde koffiehuizen zijn in ere hersteld en gerenoveerd. Je kan er de sfeer opsnuiven van toen de intellectuelen en kunstenaars hier hun praatjes maakten. Boedapest bezit ook honderden warmwaterbronnen die in een van de vele tientallen badhuizen uitmonden. Je kan in die baden een kuur volgen maar net zo goed genieten van de prachtige architectuur of het warme heilzame water.